Изчерпана наличност!
Записване за новата реколта 2024г. става, чрез поръчката на желаното количество, като плащане ще има след потвърждаване на цена през есента :)
Гръцката дума Agourelaio буквално се превежда като „неузряло масло“.
Сред гърците Agourelaio е най-високо цененият зехтин поради много ниската си кисилинност, по-силен аромат, по-осезаема остатъчна острота и не на последно място категоричен вкус.
Притежава изразен смарагдовозелен цвят.
Добивът му е много нисък (едва 10% на 100кг.) и от ръчно набрани маслини в ограничен период, през месеците октомври и ноември.
Произвежда се веднага след беритбата и е най-добре да се консумира до 4-6 месеца.
След това той не става по-лош, но намалят полезните му свойства и минава в класически Екстра Върджин.
Agourelaio от маслини koroneiki се определя като най-добрият!
Наричан е още „Кралят на зехтина“ или „Шампанското на зехтините“.
Ние от ExtraVirgin.BG предлагаме това кулинарно изкушение само през есента на утвърдени наши клиенти.
Целогодишно обаче може да направите заявка тук или в магазина ни.
За предпочитане е онлайн завявката да бъде отделена от други продукти.
Във видеото по- долу Пепе Караиванов демонстрира процеса през октомври 2020-та.
Продукт в Програма "Лоялност" с по-добра цена.
Разфвасовката тази година е само от 1 литър, влято в стандартна метална кутия.