Първокласни зехтини

класически и с добавени аромати

Мини разфасовки

Опитайте нови вкусове

"Кажи ми какво ядеш и ще ти кажа какъв си". А.Брия-Саварен

Истински Гръцки Екстра Върджин Зехтин от Аристеон, о-в Закинтос

 

ЗЕХТИН ИЛИ МАСЛИНОВО МАСЛО      Аgourelaio от днес 25.10.21 и е на път. Почувствайте "Краля"! Видео с коментара на Пепе.

Преди всичко, ако се чудите защо наричаме продукта си "маслиново масло", а не "зехтин" от о-в Закинтос е време да научите, че поради многобройните му фалшификации и спекулации, "зехтин" е вече забранено търговско наименование и правилата трябва да се спазват. 

Какво получавате - НИЩО, да едно голямо НИЩО (от съвременната химия) , а иначе върховните и най-трудни зехтинови сертификати!

Потребители с фин вкус - тук сте на мястото си, тук няма нищо общо с масовката и пълните багажници от Гърция за наивници.

Разликата? Запомнете моля фразата - удар с чук. Ето такава е разликата, за която очакваме обратна връзка на нашия фейсбук, иконката горе в дясно!

Благодарим, че ни четете и ето първата полза от това - лесен сомелиерски трик за качество на зехтина: загрейте в ръка малка чаша със зехтин и обло дъно. Отпийте средно голяма глътка. Поемете дъх, следва завладяващ аромат, залютяване и закашляне най- често - това е истинският зехтин! 

Купувайки от нас получавате пресен, изключителeн и истински Екстра Върджин маслинов продукт, извлечен току що, изцяло по механичен път, чрез студено пресоване в маслодайната на Аристеон от нашия съдружник, технолог на маслодайната и сомелиер по зехтини Пепе. Освен това може да се насладите на страхотни, кулинарни комбинации на един от най-добрите Екстра Върджини на Земята с добавени в пресата при пресоването на маслините, пресни гръцки чесън, лимони и портокали.

Да, извлечен току що Екстра Върджин, ексклузивно за вас! В периода октомври - март.                                     

Подари много специалния ни контакт с Aristeon, нашето маслиново масло ще е на трапезата ви прясно приготвено и в най-голямата си сила от към аромат, вкус и полезни вещества. Непрецеждано, нефилтрирано и влято не от машина, а на ръка. 100% автентичен продукт.

Сътворено от свръхмодерна преса и опитен технолог - сомелиер по зехтин, под погледа на гръцкия държавен контрол за маслинови масла Екстра Върджин (най-стриктният в света), през половината месеци на годината вие ще се насладите на маслиново масло, приготвено едва преди 7 - 20 дни. Плодовостта, леката горчивина и остатъчната острота ще оставят незабравим спомен във вашето съзнание - обещаваме това!

Очаквайте от нас върховно качество, но не винаги един и същ Екстра Върджин зехтин. Маслините се берат и експлоатират в различни периоди на годината и е нормално натуралният продукт да не е с еднакъв вкус, цвят (от смарагдено зелен през есента до златист в по-късната реколта) и консистенция при всяка ваша покупка. Предлагаме все пак бутикова храна в най-натурален вид, без контролирани химично вкусове и цветове. А и вече обещахме - приготвен току що продукт, 7 - 20 дни, през половината месеци на годината!

НАШАТА МИСИЯ

Информираност и подобрение на зехтиновата култура на българина.

Да се знае: ГХИ (Глобална Хранителна Индустрия и лоби) продава безконтролно у нас с порочните протекции на БАБХ.

Пазарът на зехтин в България е завладян от разни течности покрили опорочените изисквания на ЕС за Екстра Върджин в името на достъпността.

Производителите по света са несигурни и изоставени, а с истинско маслиново масло се търгува все по-трудно.

Разбивка от хранителна верига при 18лв/л. изглежда така - 3лв.ДДС, 1лв. -бутилка, 1лв.- течност, 3лв.- за фабрикант на ГХИ, 10лв. за веригата.

Истина за едни, лъжа за други, смях за трети, факт - едва един истински зехтин /не наш/ проби, но вече на 50лв/л. за да се спази отново тази формула. 

Накъде тогава? Право към етикета!

Върнете се най-горе и погледнете серификатите. Тези са най-тежките в зехтиновия свят. В хипермаркета ще сте късметлия ако откриете поне един от тях и много рядко толкова накуп изобщо по света. 

Производител, но не за кого е произведено и незнайно от кого?! Къде, но не само държавата?! Сорт маслина или на букета от маслини? Серификати?

В "Произведено от ЕС маслини", "Произведено от ЕС маслинови масла" познавачът би разчел "За изхранване на населението" и продължил нататък.

НАШАТА ФИЛОСОФИЯ

Ние благодарим на Aristeon за възложеното доверие да ги представяме в България с едно от най-добрите маслинови масла на Земята.

Ние ще работим за успелите под една или друга форма, но обединени с нещо много важно по между си - интелектът.

Ние ще се стремим да показваме, че пълненето на багажници със съмнителна течност при средиземноморски воаяжи не е разумно и полезно, даже напротив, не много рядко е дори вредно.

Ние апелираме за много по- силен контрол от страна на държавата ни, когато се представя BIO продукт.

Ние няма да търпим подвеждащите етикети, особено в определящите пазара на зехтин у нас т.н. "хранителни вериги".

Ние знаем, че може да излъжем клиента само веднъж, но няма да го направим.

Ние вярваме, че истинската храна е здравословната.

Ние сме заели позицията не на машинациите в глобалната хранителна индустрия, а на занаятчийския производител, чието маслиново масло наистина заслужава името „екстра девствено“.

Ние сме щастливи, че сме в едно пътешествие през света на маслиновото масло с отворени сетива към богатото минало на маслината, белязано от древногръцки, средновековни и нововремени войни за контрола на насажденията.

 

НАШАТА ИСТОРИЯ

"ЕкстраВърджин.БГ" ООД е новосъздадена фирма. Физически се представени с магазин в гр.София кв."Лозенец" ул."Милин камък" 10, а в онлайн търговията, чрез сайта ни ExtraVirgin.BG. Основно обаче разчитаме на превъзходния продукт, директния маркетинг "от уста на уста" и това, че веднъж опитано нашето маслиново масло поражда необходимостта да се повтаря и повтаря. Не го пестете, напротив поливайте обилно. В замяна получавате неповторим вкус и повече здраве.

Идеята дойде спонтанно след поредния ни кулинарен гастрол из гръцките територии. Приказната красота на "Заливът на корабокрушенците" и остров Закинтос буквално ни заплени, а местният зехтин събуди рецепторите ни за нареченото от Омир и Хипократ "течно злато", така както никога до сега.

От чисто любопитство и с безценното съдействие на нашия скъп другар Пепе, тръгнахме по пътя на зехтина - от ресторанта към фабриката на Arestion, посетихме музея им и се сближихме със собствениците. От тук нататък всичко се разви лесно и бързо, както винаги става, когато отсреща има делови и сериозни хора. И ето, най-добрият зехтин на земята, според местните островитяни и някои специалисти, е вече тук.

ИСТОРИЯ НА ARISTEON

Пресоването на маслини за зехтин Aristeon е семеен бизнес, поставил началото си в далечната 1850 година. Отначало пресоването се извършва с традиционна каменна преса, задвижвана от магарета. И до сега част от нея се пази в музея на Aristeon /виж "Галерия"/. По- късно камъкът е заменен с метал, а в съвремието с хидравлични преси.

Експлоатира се собствена, потомствена гора с два сорта маслини - koroneiki и dopia, като маслото от втория се приема за кулинарна рядкост, тъй като едва 5% от маслиновите насаждения на остров Закинтос са dopia.

Модерната визия на Aristeon е от 2008 година в крак с новите технологии и съвременни изисквания.

Маслодайната използва система за управление на безопасността на храните съгласно ISO 22000: 2005, сертифицирана от TUV HELLAS. Освен това всички етапи на производство се контролират стриктно от организацията за проверка и сертифициране на биологични продукти D.I.O.

Видео за Arestion /субтитри, чрез квадратния бутон, долу в средата на екрана/.