начало/за нас

начало/за нас

Преди всичко, ако се чудите защо наричаме продукта си "маслиново масло", а не "зехтин" е време да научите, че поради многобройните му фалшификации, "зехтин" е вече забранено търговско наименование и харесва ли ни или не, правилата трябва да се спазват.

 

НАШАТА ФИЛОСОФИЯ

Ние благодарим на Aristeon за възложеното доверие да ги представяме в България с едно от най-добрите маслинови масла в света.

Ние вярваме, че истинската храна е здравословната.

Ние се надяваме да подобрим зехтиновата култура на българина.

Ние знаем, че може да излъжем клиента само веднъж, но няма да го направим.

Ние сме заели позицията - не на машинациите в глобалната хранителна индустрия, а на занаятчийските производители, чието маслинено масло наистина заслужава името „екстра девствено“.

Ние сме щастливи, че сме в едно пътешествие през света на маслиновото масло с отворени сетива към богатото минало на маслината, белязано от древногръцки, средновековни и нововремени войни за контрола на насажденията.

НАШАТА ИСТОРИЯ

"ЕкстраВърджин.БГ" е новосъздадена фирма. Разчитаме на превъзходния продукт и директния маркетинг "от уста на уста".

Идеята дойде спонтанно след поредния ни кулинарен гастрол из гръцките територии. Приказната красота на "Заливът на корабокрушенците" и остров Закинтос буквално ни заплени, а местният зехтин ("зехтин" вече е забранено търговско наименование) събуди вкусовите ни рецептори за нареченото от Омир и Хипократ "течно злато", както никога до сега.

От чисто любопитство тръгнахме по пътя на зехтина - от ресторанта към фабриката на Arestion, посетихме музея им и се сближихме със собствениците. От тук нататък всичко се разви лесно и бързо, както винаги става, когато отсреща има делови и сериозни хора. И ето, най-добрият зехтин на земята, според местните островитяни и много специалисти, е вече в България.

ИСТОРИЯ НА ARISTEON

Пресоването на маслини за масло Aristeon е семеен бизнес, поставил началото си в далечната 1850 година. Отначало пресоването се извършва с традиционна каменна преса, задвижвана от магарета. И до сега част от нея се пази в музея на Aristeon /виж "Галерия"/. По-късно камъкът е заменен с метал, а в съвремието с хидравлични преси.

Модерната визия на Aristeon е от 2008 година в крак с новите технологии и съвременни изисквания за запазване на полезните свойства на продукта.

Маслодайната използва система за управление на безопасността на храните съгласно ISO 22000: 2005, сертифицирана от TUV HELLAS. Освен това всички етапи на производство се контролират стриктно от организацията за проверка и сертифициране на биологични продукти D.I.O. Повече за Arestion- тук.