Agourelaio Свежо Маслиново Масло

 

Гръцката дума Agourelaio буквално се превежда като „неузряло масло“. 

Сред гърците Agourelaio е най-високо цененият зехтин поради много ниската си кисилинност, по-силен аромат, по-осезаема остатъчна острота и не на последно място категоричен вкус. 

Притежава силно изразен смарагдовозелен цвят. 

Добивът му е много нисък (едва 10% на 100кг.) и от ръчно набрани маслини в ограничен период, през месеците октомври и ноември.

Произвежда се веднага след беритбата и е с по-малък срок на годност, едва до 4-5 месеца.

След това той не става по лош, но намаляват полезните му свойства и преминава в класически Екстра Върджин.

Agourelaio от маслини koroneiki се определя като най-добрият.

Наричан е още „Кралят на зехтина“ или „Шампанското на зехтините“.

Ние от ExtraVirgin.BG предлагаме това кулинарно изкушение само през есента на вече утвърдени наши клиенти.

Целогодишно обаче може да направите заявка тук или в магазина ни.

За предпочитане е онлайн завявката да бъде отделена от други продукти.

марки
Подреди по