DOPIA High-phenolic olive oil - лидерът
High-phenolic olive oil(виж сертификата) - терминът може да се използва само при съдържание на феноли >1200mg/kg
DOPIA е известен с фантастичния си зрял вкус и е перлата в короната на Aristeon.
Високо полифенолен екстра върджин зехтин!
Едва 5% от маслиновите насаждения на о-в Закинтос са от сорта DOPIA, изчезващ вид от няколко хилядолетни дървета собственост на маслодайната.
Количествата тук са силно ограничени и от там вниманието и към най- малкия детайл по извлиличане на маслото е пословично.
Пресова се на още по- ниска температура- до 25°C при норма 27°C за EVO.
Удоволствие е за ценители на здравословна и истинска храна.
Превъзходният му вкус и здравословни качества са бутилирани в красива, калаена бутилка.
Силен антиоксидант, здравословен и изключително богат на полифеноли продукт,
Притежава изящна текстура и аромат.
Процент на киселинност до 0,8%. Ниска UV абсорбция.
Отдава незабравим вкус към салати, сосове, месо на скара и риба.
Сертифицирано от TUV HELLAS и PGI.