Благодарение на меката деликатност допълнена с леко тръпчив аромат, традиционният балсамико оцет от Регион Реджо Емилия е особено подходящ за ястия като карпачо, пресни зеленчуци, салати, сладолед. Придава лека пикантност и приказен вкус на миди, раци и рапани; пилешки гърди и червени меса и още много други.
Перфектен за експериментиране в кухнята.
Цвят: средно черен със силен отблясък.
Аромат: богат, деликатен, интензивен с плодов оттенък.
Вкус: mного плътен, балансиран и мек; с чист, рафиниран и елегантен оттенък.
Плътност: около 1.3
Състаряване: по традиционен метод в малки бъчви направени от благородна дървесина.
Съставки: бавно обработена шира и киселинна шира от италиански сортове грозде, отлежала около 12 години в бъчви от ароматна дървесина - дъб, кестен, черница, череша,ясен, хвойна. 100 % изцяло натурален премиум продукт. Без оцветители, сгъстители, карамели и консерванти. Специалитет на семейна ферма.
100 ml. в опаковка.
Трайност: 20 години при стайна температура.