Черни маслини!? Внимание алергия!

22 февруари 2021
Черни маслини!? Внимание алергия!

Здравейте приятели!

В намерението ни да сме полезни не само с истински зехтин, а изобщо с разнообразни неща свързани с маслината решихме да пишем за нещо много важно според нас, без да имаме претенции да сме медицински лица или прекалено осведомени.

Повод за това е една жена с две дечица до нея, която вчера забелязах да купува половин килограм черни маслини от щанд на известна хранителна верига в София.

Почувствах се задължен да и кажа това, което знам, а днес реших да го споделя и с четящите нашите рубрики. Всеки да прави извода за себе си!

Алергията е определяна справедливо за най-модерната от болестите и ако до преди 15 години засягаше предимно деца и подрастващи, вече се цели доста по високо във възрастовите граници, дори и в най-горните.

От скоро не се приема за нелогично човек около 50- 55, който никога не е имал алергия към каквото и да е да заболее от тази коварна и много неприятна болест. Така е обаче с всички възрасти, примерите не са малко. Пред кабинетите опашките са винаги дълги, а часовете за месеци напред!

Многото химия в храната ни отключва често алергия и какво ли не ако си намери подходяща почва.

Чисто черни маслини не съществуват в природата, само в магазина и то навсякъде!

Погледнете ги днес, утре или когато сте пред щанда- всичките са еднородни, сякаш са боядисани, нали така!? Да, боядисани са! Боядисани в черно с оцветител, който се използва и в текстилната промишленост. Безвреден е по документи, ясно е че никой не е тръгнал да ни трови. Но все пак.

Маслините в буркана или на щанда трябва да са разнородни по цветове и една с една да не си прилича /като тези на снимката/ и само тогава може да сте уверени, че не са боядисвани, камо ли черни!

В този ред на мисли, помислете за турските маслини и багрилата по тях. Въпреки, че по непроверена моя информация всичките бои по маслините, независимо от къде са са турски.

Нищо против Турция, но предпочитам европейски контрол пред турски.

Зелените маслини са естествено зелени, не се безпокойте от тях.

Информацията е взаимствана от един преглед при д-р Мустаков, той и проф. Милева се определят справедливо като светилата ни в тази медицина.

С пожелание за крепко здраве без алергия!

Поздрави: Екипът на ExtraVirgin.BG

Зехтин, маслиново масло. Видеоанонси. Еп.1 Станислав

ExtraVirgin.BG - магазин за бутиков зехтин Aristeon. Поредица видеоклипове за течното злато на о-в Закинтос

прочети още
Цветът на солта, на гръцки: Афрала - Антос Алатиу, на френски: Fleur de Sel Истинска морска сол от Закинтос, Гърция.

Цветът на солта от Закинтос, Здравословен БИО продукт и привилегия на успелите!

прочети още
Истински и фалшив Екстра Върджин зехтин

Зехтин, всичкият на пазара е истински, Екстра Върджин и студено пресован.Така ли е всъщност, спред Пепе? И защо има такава разлика в цените?

прочети още
Как да ползваме зехтина, така че да ни лекува?

Знаем, че освен вкусен, истинският зехтин изобилства от скъпоценни съставки и употребата му е неразделна част от всеки здравословен начин на живот. Четете по-надолу за основните приложения, ползи и лечебни свойства на зехтина. Леченив със зехтин.

прочети още
Блогът за зехтин на Пепе

Какъв трябва да е цветът на зехтина. Зелен? Златист?

прочети още
Истински Balsamico от Модена и Реджо ди Емилия и категориите му

Какво е Balsamico от Модена и Реджо ди Емилия, защо има такава разлика в цените му?

прочети още