Черни маслини!? Внимание алергия!

22 февруари 2021
Черни маслини!? Внимание алергия!

Здравейте приятели!

В намерението ни да сме полезни не само с истински зехтин, а изобщо с разнообразни неща свързани с маслината решихме да пишем за нещо много важно според нас, без да имаме претенции да сме медицински лица или прекалено осведомени.

Повод за това е една жена с две дечица до нея, която вчера забелязах да купува половин килограм черни маслини от щанд на известна хранителна верига в София.

Почувствах се задължен да и кажа това, което знам, а днес реших да го споделя и с четящите нашите рубрики. Всеки да прави извода за себе си!

Алергията е определяна справедливо за най-модерната от болестите и ако до преди 15 години засягаше предимно деца и подрастващи, вече се цели доста по високо във възрастовите граници, дори и в най-горните.

От скоро не се приема за нелогично човек около 50- 55, който никога не е имал алергия към каквото и да е да заболее от тази коварна и много неприятна болест. Така е обаче с всички възрасти, примерите не са малко. Пред кабинетите опашките са винаги дълги, а часовете за месеци напред!

Многото химия в храната ни отключва често алергия и какво ли не ако си намери подходяща почва.

Чисто черни маслини не съществуват в природата, само в магазина и то навсякъде!

Погледнете ги днес, утре или когато сте пред щанда- всичките са еднородни, сякаш са боядисани, нали така!? Да, боядисани са! Боядисани в черно с оцветител, който се използва и в текстилната промишленост. Безвреден е по документи, ясно е че никой не е тръгнал да ни трови. Но все пак.

Маслините в буркана или на щанда трябва да са разнородни по цветове и една с една да не си прилича /като тези на снимката/ и само тогава може да сте уверени, че не са боядисвани, камо ли черни!

В този ред на мисли, помислете за турските маслини и багрилата по тях. Въпреки, че по непроверена моя информация всичките бои по маслините, независимо от къде са са турски.

Нищо против Турция, но предпочитам европейски контрол пред турски.

Зелените маслини са естествено зелени, не се безпокойте от тях.

Информацията е взаимствана от един преглед при д-р Мустаков, той и проф. Милева се определят справедливо като светилата ни в тази медицина.

С пожелание за крепко здраве без алергия!

Поздрави: Екипът на ExtraVirgin.BG

Вестник КАПИТАЛ на нас, бизнеса със зехтин и чара на о-в Закинтос

Или АБВ на зехтновия естет. Aristeon - истински гръцки екстра върджин зехтин от остров Закинтос, който според зехтиновия сомелиер Петко Караиванов-Пепе е "един от най-добрите на Земята". Снабден е с най-престижните сертификати в зехтиновия свят и вече стига до трапезата на българските ценители. Заслугата продуктът да е вече втора година на българския пазар е на компанията "ЕкстраВърджин.БГ", която е представена с интернет магазин ExtraVirgin.BG и шоурум в София, кв. "Лозенец", ул. "Милин камък" 10.

прочети още
Зехтин, маслиново масло. Видеоанонси. Еп.1 Станислав

ExtraVirgin.BG - магазин за бутиков зехтин Aristeon. Поредица видеоклипове за течното злато на о-в Закинтос

прочети още
Истински Екстра Върджин зехтин с добавени гръцки портокали.

Просто, вкусно, здравословно! Аристеон маслиново масло получено при едновременно студено пресоване на местни маслини сорт коронейки с пресen гръцки ПОРТОКАЛ. Технологията е показана в сайта. Без добавени аромати. 100% натурален продукт. Силен природен антиоксидант. Несравнима добавка към салати, дресинг, риба, меса и други. След добавката на ПОРТОКАЛ този продукт не може вече да се нарече Екстра Върджин, въпреки всички показателите по-долу за такъв.

прочети още
Категории на зехтина, класификация, лек и тежък зехтин

Екстра Върджин, Върджин и друг зехтин. Без да ва влизаме в детайли, които едва ли ще се разберат в този кратък анонс, отиваме направо в една от основните характеристики на маслиновите масла - киселинност. Или по-просто свободната мазнина в 100 грама чисто маслиново масло. Колкото е по-ниска киселинността, толкова е по-добър зехтина при достоверен етикет. Прочети нататък >>>

прочети още
Цветът на солта, на гръцки: Афрала - Антос Алатиу, на френски: Fleur de Sel Истинска морска сол от Закинтос, Гърция.

Цветът на солта от Закинтос, Здравословен БИО продукт и привилегия на успелите!

прочети още
Истински и фалшив Екстра Върджин зехтин

Зехтин, всичкият на пазара е истински, Екстра Върджин и студено пресован.Така ли е всъщност, спред Пепе? И защо има такава разлика в цените?

прочети още
Как да ползваме зехтина, така че да ни лекува?

Знаем, че освен вкусен, истинският зехтин изобилства от скъпоценни съставки и употребата му е неразделна част от всеки здравословен начин на живот. Четете по-надолу за основните приложения, ползи и лечебни свойства на зехтина. Леченив със зехтин.

прочети още
Блогът за зехтин на Пепе

Какъв трябва да е цветът на зехтина. Зелен? Златист? Смарагдово-зеленият цвят на зехтина означава, че е добит от първите реколти, от все още неузрели и зелени маслини, набрани през октомври или ноември

прочети още
Истински Balsamico от Модена и Реджо ди Емилия и категориите му

Какво е Balsamico от Модена и Реджо ди Емилия, защо има такава разлика в цените му?

прочети още