Истински зехтин Aristeon и здравето ни

Истински зехтин Aristeon и здравето ни
15 февруари 2022

Истинският зехтин е богат на здравословни хранителни вещества. Редовната му консумация може да предотврати много заболявания.

Истинският зехтин защитава сърцето. Зехтинът съдържа мазнини, но това са добри мазнини (мононенаситени мастни киселини), които помагат за възстановяване на баланса между наситени и ненаситени мазнини и позволяват оптимално функциониране на сърцето.Също така е богат на антиоксиданти със защитна роля върху сърцето.

Истинският зехтин помага в борбата с акнето. Противно на това, което може да се мисли, нанасянето на зехтин върху мазна и склонна към акне кожа не „омазнява” кожата и не я прави по-лъскава. Зехтинът, напротив, има пречистваща сила.Можете да го комбинирате с 1 капка етерично масло от лавандула, преди да го нанесете с памучен тампон върху пъпката.

Истинският зехтин успокоява сухите ръце. Съдържащите се в зехтина есенциални мастни киселини са отлични за сухи ръце, тъй като поддържат липидния баланс на кожата. При сухи, зачервени или напукани ръце може да се нанесе директно като се масажира упорито, за да проникне по-лесно.

Истинският зехтин хидратира тялото. Благодарение на подхранващите си свойства зехтинът овлажнява кожата в дълбочина.Нанася се директно върху тялото върху сухи или груби участъци (колена, лакти). Той също така ще служи като основа за домашен ексфолиант, като се смесва с едра сол.

Истинският зехтин успокоява раздразненията. Зехтинът помага за възстановяване на кожната бариера на кожата и следователно е особено ефективен в случай на леко дразнене, като например след епилация. Може дори да се използва като основа за бръснене и няма да изсушава кожата за разлика от сапуна.

Истинският зехтин подхранва сухата коса. Зехтинът дълбоко овлажнява косата. Той е особено показан, когато имате суха или къдрава коса. Нанася се като предварителна маска преди измиване с шампоан с идеално време за почивка от 20 минути.

Истинският зехтин стимулира растежа на миглите. Зехтинът насърчава растежа на косата и стимулира растежа. За да го използвате върху миглите, изсипете няколко капки в дланта на ръката си и потопете пръст или памучен тампон, преди внимателно да го нанесете върху основата на миглите, като избягвате вътрешността на окото. Оставете за няколко минути, след което изплакнете с хладка вода с помощта на памучен тампон.

Истинският зехтин се използва и против бръчки. Зехтинът е богат на антиоксиданти и витамин Е, които са полезни за кожата и имат свойства против стареене. Можете да замените нощната си грижа със зехтин с аромат на розова флорална вода, който сам по себе си е отличен за кожата със свойства против бръчки.

Истинският зехтин премахва грима. Мазните вещества (грим) се разтварят... в мазнини! По този начин всички почистващи масла са показани при отстраняване на грим. За да си приготвите собствено средство за отстраняване на грим, просто смесете 50% зехтин и 50% варова вода (предлага се в аптеките) в бутилка и разклатете добре, за да смесите двете фази.

Истинският зехтин предотвратява рак. Скорошно проучване показа, че редовната консумация на зехтин може да намали риска от рак на гърдата с 38% и да предпази от колоректален рак, от рак на дихателната система и тези на горната храносмилателна система. Не забравяйте да добавите 1 c. супени лъжици зехтин във вашите салати.