Истински зехтин Aristeon и здравето ни

15 февруари 2022
Истински зехтин Aristeon и здравето ни

Истинският зехтин е богат на здравословни хранителни вещества. Редовната му консумация може да предотврати много заболявания.

Истинският зехтин защитава сърцето. Зехтинът съдържа мазнини, но това са добри мазнини (мононенаситени мастни киселини), които помагат за възстановяване на баланса между наситени и ненаситени мазнини и позволяват оптимално функциониране на сърцето.Също така е богат на антиоксиданти със защитна роля върху сърцето.

Истинският зехтин помага в борбата с акнето. Противно на това, което може да се мисли, нанасянето на зехтин върху мазна и склонна към акне кожа не „омазнява” кожата и не я прави по-лъскава. Зехтинът, напротив, има пречистваща сила.Можете да го комбинирате с 1 капка етерично масло от лавандула, преди да го нанесете с памучен тампон върху пъпката.

Истинският зехтин успокоява сухите ръце. Съдържащите се в зехтина есенциални мастни киселини са отлични за сухи ръце, тъй като поддържат липидния баланс на кожата. При сухи, зачервени или напукани ръце може да се нанесе директно като се масажира упорито, за да проникне по-лесно.

Истинският зехтин хидратира тялото. Благодарение на подхранващите си свойства зехтинът овлажнява кожата в дълбочина.Нанася се директно върху тялото върху сухи или груби участъци (колена, лакти). Той също така ще служи като основа за домашен ексфолиант, като се смесва с едра сол.

Истинският зехтин успокоява раздразненията. Зехтинът помага за възстановяване на кожната бариера на кожата и следователно е особено ефективен в случай на леко дразнене, като например след епилация. Може дори да се използва като основа за бръснене и няма да изсушава кожата за разлика от сапуна.

Истинският зехтин подхранва сухата коса. Зехтинът дълбоко овлажнява косата. Той е особено показан, когато имате суха или къдрава коса. Нанася се като предварителна маска преди измиване с шампоан с идеално време за почивка от 20 минути.

Истинският зехтин стимулира растежа на миглите. Зехтинът насърчава растежа на косата и стимулира растежа. За да го използвате върху миглите, изсипете няколко капки в дланта на ръката си и потопете пръст или памучен тампон, преди внимателно да го нанесете върху основата на миглите, като избягвате вътрешността на окото. Оставете за няколко минути, след което изплакнете с хладка вода с помощта на памучен тампон.

Истинският зехтин се използва и против бръчки. Зехтинът е богат на антиоксиданти и витамин Е, които са полезни за кожата и имат свойства против стареене. Можете да замените нощната си грижа със зехтин с аромат на розова флорална вода, който сам по себе си е отличен за кожата със свойства против бръчки.

Истинският зехтин премахва грима. Мазните вещества (грим) се разтварят... в мазнини! По този начин всички почистващи масла са показани при отстраняване на грим. За да си приготвите собствено средство за отстраняване на грим, просто смесете 50% зехтин и 50% варова вода (предлага се в аптеките) в бутилка и разклатете добре, за да смесите двете фази.

Истинският зехтин предотвратява рак. Скорошно проучване показа, че редовната консумация на зехтин може да намали риска от рак на гърдата с 38% и да предпази от колоректален рак, от рак на дихателната система и тези на горната храносмилателна система. Не забравяйте да добавите 1 c. супени лъжици зехтин във вашите салати. 

Вестник КАПИТАЛ на нас, бизнеса със зехтин и чара на о-в Закинтос

Или АБВ на зехтновия естет. Aristeon - истински гръцки екстра върджин зехтин от остров Закинтос, който според зехтиновия сомелиер Петко Караиванов-Пепе е "един от най-добрите на Земята". Снабден е с най-престижните сертификати в зехтиновия свят и вече стига до трапезата на българските ценители. Заслугата продуктът да е вече втора година на българския пазар е на компанията "ЕкстраВърджин.БГ", която е представена с интернет магазин ExtraVirgin.BG и шоурум в София, кв. "Лозенец", ул. "Милин камък" 10.

прочети още
Черни маслини!? Внимание алергия!

Трябва да знаете, че не всички маслини на пазара са здравословни. В намерението ни да сме полезни не само с истински зехтин, а изобщо с разнообразни неща свързани с маслината решихме да пишем за нещо много важно според нас, без да имаме претенции да сме медицински лица или прекалено осведомени.

прочети още
Зехтин, маслиново масло. Видеоанонси. Еп.1 Станислав

ExtraVirgin.BG - магазин за бутиков зехтин Aristeon. Поредица видеоклипове за течното злато на о-в Закинтос

прочети още
Истински Екстра Върджин зехтин с добавени гръцки портокали.

Просто, вкусно, здравословно! Аристеон маслиново масло получено при едновременно студено пресоване на местни маслини сорт коронейки с пресen гръцки ПОРТОКАЛ. Технологията е показана в сайта. Без добавени аромати. 100% натурален продукт. Силен природен антиоксидант. Несравнима добавка към салати, дресинг, риба, меса и други. След добавката на ПОРТОКАЛ този продукт не може вече да се нарече Екстра Върджин, въпреки всички показателите по-долу за такъв.

прочети още
Категории на зехтина, класификация, лек и тежък зехтин

Екстра Върджин, Върджин и друг зехтин. Без да ва влизаме в детайли, които едва ли ще се разберат в този кратък анонс, отиваме направо в една от основните характеристики на маслиновите масла - киселинност. Или по-просто свободната мазнина в 100 грама чисто маслиново масло. Колкото е по-ниска киселинността, толкова е по-добър зехтина при достоверен етикет. Прочети нататък >>>

прочети още
Цветът на солта, на гръцки: Афрала - Антос Алатиу, на френски: Fleur de Sel Истинска морска сол от Закинтос, Гърция.

Цветът на солта от Закинтос, Здравословен БИО продукт и привилегия на успелите!

прочети още
Истински и фалшив Екстра Върджин зехтин

Зехтин, всичкият на пазара е истински, Екстра Върджин и студено пресован.Така ли е всъщност, спред Пепе? И защо има такава разлика в цените?

прочети още
Как да ползваме зехтина, така че да ни лекува?

Знаем, че освен вкусен, истинският зехтин изобилства от скъпоценни съставки и употребата му е неразделна част от всеки здравословен начин на живот. Четете по-надолу за основните приложения, ползи и лечебни свойства на зехтина. Леченив със зехтин.

прочети още
Блогът за зехтин на Пепе

Какъв трябва да е цветът на зехтина. Зелен? Златист? Смарагдово-зеленият цвят на зехтина означава, че е добит от първите реколти, от все още неузрели и зелени маслини, набрани през октомври или ноември

прочети още
Истински Balsamico от Модена и Реджо ди Емилия и категориите му

Какво е Balsamico от Модена и Реджо ди Емилия, защо има такава разлика в цените му?

прочети още