• Home »
  • Blog »
  • Черни маслини!? Внимание алергия!

Черни маслини!? Внимание алергия!

22 February 2021
Черни маслини!? Внимание алергия!

Здравейте приятели!

В намерението ни да сме полезни не само с истински зехтин, а изобщо с разнообразни неща свързани с маслината решихме да пишем за нещо много важно според нас, без да имаме претенции да сме медицински лица или прекалено осведомени.

Повод за това е една жена с две дечица до нея, която вчера забелязах да купува половин килограм черни маслини от щанд на известна хранителна верига в София.

Почувствах се задължен да и кажа това, което знам, а днес реших да го споделя и с четящите нашите рубрики. Всеки да прави извода за себе си!

Алергията е определяна справедливо за най-модерната от болестите и ако до преди 15 години засягаше предимно деца и подрастващи, вече се цели доста по високо във възрастовите граници, дори и в най-горните.

От скоро не се приема за нелогично човек около 50- 55, който никога не е имал алергия към каквото и да е да заболее от тази коварна и много неприятна болест. Така е обаче с всички възрасти, примерите не са малко. Пред кабинетите опашките са винаги дълги, а часовете за месеци напред!

Многото химия в храната ни отключва често алергия и какво ли не ако си намери подходяща почва.

Чисто черни маслини не съществуват в природата, само в магазина и то навсякъде!

Погледнете ги днес, утре или когато сте пред щанда- всичките са еднородни, сякаш са боядисани, нали така!? Да, боядисани са! Боядисани в черно с оцветител, който се използва и в текстилната промишленост. Безвреден е по документи, ясно е че никой не е тръгнал да ни трови. Но все пак.

Маслините в буркана или на щанда трябва да са разнородни по цветове и една с една да не си прилича /като тези на снимката/ и само тогава може да сте уверени, че не са боядисвани, камо ли черни!

В този ред на мисли, помислете за турските маслини и багрилата по тях. Въпреки, че по непроверена моя информация всичките бои по маслините, независимо от къде са са турски.

Нищо против Турция, но предпочитам европейски контрол пред турски.

Зелените маслини са естествено зелени, не се безпокойте от тях.

Информацията е взаимствана от един преглед при д-р Мустаков, той и проф. Милева се определят справедливо като светилата ни в тази медицина.

С пожелание за крепко здраве без алергия!

Поздрави: Екипът на ExtraVirgin.BG

Liquid Gold from Zakynthos. Or: “Tell me what you eat and i will tell you who you are”

Petko Karaivanov – Pepe, olive oil sommelier and technologist in the Greek olive oil company Aristeon

read more
Зехтин, маслиново масло. Видеоанонси. Еп.1 Станислав

ExtraVirgin.BG - магазин за бутиков зехтин Aristeon. Поредица видеоклипове за течното злато на о-в Закинтос

read more
Истински Екстра Върджин зехтин с добавени гръцки портокали.

Просто, вкусно, здравословно! Аристеон маслиново масло получено при едновременно студено пресоване на местни маслини сорт коронейки с пресen гръцки ПОРТОКАЛ. Технологията е показана в сайта. Без добавени аромати. 100% натурален продукт. Силен природен антиоксидант. Несравнима добавка към салати, дресинг, риба, меса и други. След добавката на ПОРТОКАЛ този продукт не може вече да се нарече Екстра Върджин, въпреки всички показателите по-долу за такъв.

read more
Категории на зехтина, класификация, лек и тежък зехтин

Екстра Върджин, Върджин и друг зехтин. Без да ва влизаме в детайли, които едва ли ще се разберат в този кратък анонс, отиваме направо в една от основните характеристики на маслиновите масла - киселинност. Или по-просто свободната мазнина в 100 грама чисто маслиново масло. Колкото е по-ниска киселинността, толкова е по-добър зехтина при достоверен етикет. Прочети нататък >>>

read more
Цветът на солта, на гръцки: Афрала - Антос Алатиу, на френски: Fleur de Sel Истинска морска сол от Закинтос, Гърция.

Цветът на солта от Закинтос, Здравословен БИО продукт и привилегия на успелите!

read more
Истински и фалшив Екстра Върджин зехтин

Зехтин, всичкият на пазара е истински, Екстра Върджин и студено пресован.Така ли е всъщност, спред Пепе? И защо има такава разлика в цените?

read more
Как да ползваме зехтина, така че да ни лекува?

Знаем, че освен вкусен, истинският зехтин изобилства от скъпоценни съставки и употребата му е неразделна част от всеки здравословен начин на живот. Четете по-надолу за основните приложения, ползи и лечебни свойства на зехтина. Леченив със зехтин.

read more
Блогът за зехтин на Пепе

Какъв трябва да е цветът на зехтина. Зелен? Златист? Смарагдово-зеленият цвят на зехтина означава, че е добит от първите реколти, от все още неузрели и зелени маслини, набрани през октомври или ноември

read more
Real Balsamico from Modena and Regio di Emilia

What is the Balsamico from Modena and Regio di Emilia and why are the rates different?

read more