• Home »
  • Blog »
  • Истински Balsamico от Модена и Реджо ди Емилия и категориите му

Real Balsamico from Modena and Regio di Emilia

13 April 2021
Real Balsamico from Modena and Regio di Emilia

Acetaia Terra del Tuono, an old manufactory, established in 1892, that produces Traditional Balsamic Vinegar since five generations now. In addition to the regional Aceto Balsamico Tradizionale DOP and Aceto Balsamico di Modena IGP, they offer a variety of special and refined products since we are very much committed to Research & Innovation

Herefollowing a brief presentation of the products, focusing on the innovative Balsamic Specialties, which now represent our “Trademark” having established themselves for their originality and uniqueness in the World of Italian Gastronomy

We are a customer-oriented company. Before creating a new product, our R & D department, cooperating also with the University of Modena and Reggio Emilia, carries our several tests, meanwhile our Marketing Department will analyze the main market trends together with our customer’s needs.

We carefully pay attention to:

  • Selection and use of premium quality raw materials
  • Development of Innovative and High Quality Dressing, starting from customer’ needs
  • Clean Label Products
  • Customization of products based on market trends and customer’s special requirements
  • We only use Italian raw materials

We have also the possibility to develop brand new Products, with customized recipes, starting from any liquid base, to better meet any special request.

Our Balsamic Vinegars of Modena IGP and Balsamico Condiments are completely natural and do not contain any preservatives, colorants, thickening agents, caramels and sugars They are GMO free and clean label. The high density of our Balsamic Vinegars is the result of a long ageing process.

In our Balsamico Vinegars range we offer high density only  and all our Vinegars are produced in strict compliance and respect of tradition  

In our range you can find only great quality Balsamico with different ageing; our youngest Balsamico is aged around 3 years up to the premium quality that is refined around 12 years .

 

BALSAMICO CRÈME

Our Balsamico Crème is the perfect choice to refine and decorate any dish. Verssatile and very easy to use. Ideal to garnish starters, rice and pasta dishes, as well as meat and fish dishes. A delicious condiment for cooked vegetables and crudité.Excellent with soft and aged cheeses. Simply delicious in combination with fresh fruit, creamy dessert and Ice Cream.

 

 

 

The PEARLS, small spheres of soft consistency, which contain a drop of the liquid product.

Similar to caviar in appearance A very innovative and original way to decorate the dishes and make them tastier. The Pearls represent an innovative and original way to serve a traditional Balsamico, typical of our gastronomic culture. They are small treasures of pleasure, to pamper both palate and spirit, with a strong and elegant impact, perfect for enhancing high-class cuisine . This product is pasteurized in order to grant a long shelf life.

Black Balsamic Pearls

  • White Balsamic Pearls
  • White Balsamic & Truffle Pearls

 

 

Liquid Gold from Zakynthos. Or: “Tell me what you eat and i will tell you who you are”

Petko Karaivanov – Pepe, olive oil sommelier and technologist in the Greek olive oil company Aristeon

read more
Черни маслини!? Внимание алергия!

Трябва да знаете, че не всички маслини на пазара са здравословни. В намерението ни да сме полезни не само с истински зехтин, а изобщо с разнообразни неща свързани с маслината решихме да пишем за нещо много важно според нас, без да имаме претенции да сме медицински лица или прекалено осведомени.

read more
Зехтин, маслиново масло. Видеоанонси. Еп.1 Станислав

ExtraVirgin.BG - магазин за бутиков зехтин Aristeon. Поредица видеоклипове за течното злато на о-в Закинтос

read more
Истински Екстра Върджин зехтин с добавени гръцки портокали.

Просто, вкусно, здравословно! Аристеон маслиново масло получено при едновременно студено пресоване на местни маслини сорт коронейки с пресen гръцки ПОРТОКАЛ. Технологията е показана в сайта. Без добавени аромати. 100% натурален продукт. Силен природен антиоксидант. Несравнима добавка към салати, дресинг, риба, меса и други. След добавката на ПОРТОКАЛ този продукт не може вече да се нарече Екстра Върджин, въпреки всички показателите по-долу за такъв.

read more
Категории на зехтина, класификация, лек и тежък зехтин

Екстра Върджин, Върджин и друг зехтин. Без да ва влизаме в детайли, които едва ли ще се разберат в този кратък анонс, отиваме направо в една от основните характеристики на маслиновите масла - киселинност. Или по-просто свободната мазнина в 100 грама чисто маслиново масло. Колкото е по-ниска киселинността, толкова е по-добър зехтина при достоверен етикет. Прочети нататък >>>

read more
Цветът на солта, на гръцки: Афрала - Антос Алатиу, на френски: Fleur de Sel Истинска морска сол от Закинтос, Гърция.

Цветът на солта от Закинтос, Здравословен БИО продукт и привилегия на успелите!

read more
Истински и фалшив Екстра Върджин зехтин

Зехтин, всичкият на пазара е истински, Екстра Върджин и студено пресован.Така ли е всъщност, спред Пепе? И защо има такава разлика в цените?

read more
Как да ползваме зехтина, така че да ни лекува?

Знаем, че освен вкусен, истинският зехтин изобилства от скъпоценни съставки и употребата му е неразделна част от всеки здравословен начин на живот. Четете по-надолу за основните приложения, ползи и лечебни свойства на зехтина. Леченив със зехтин.

read more
Блогът за зехтин на Пепе

Какъв трябва да е цветът на зехтина. Зелен? Златист? Смарагдово-зеленият цвят на зехтина означава, че е добит от първите реколти, от все още неузрели и зелени маслини, набрани през октомври или ноември

read more