Acetaia Terra del Tuono, an old manufactory, established in 1892, that produces Traditional Balsamic Vinegar since five generations now. In addition to the regional Aceto Balsamico Tradizionale DOP and Aceto Balsamico di Modena IGP, they offer a variety of special and refined products since we are very much committed to Research & Innovation
Herefollowing a brief presentation of the products, focusing on the innovative Balsamic Specialties, which now represent our “Trademark” having established themselves for their originality and uniqueness in the World of Italian Gastronomy
We are a customer-oriented company. Before creating a new product, our R & D department, cooperating also with the University of Modena and Reggio Emilia, carries our several tests, meanwhile our Marketing Department will analyze the main market trends together with our customer’s needs.
We carefully pay attention to:
We have also the possibility to develop brand new Products, with customized recipes, starting from any liquid base, to better meet any special request.
Our Balsamic Vinegars of Modena IGP and Balsamico Condiments are completely natural and do not contain any preservatives, colorants, thickening agents, caramels and sugars They are GMO free and clean label. The high density of our Balsamic Vinegars is the result of a long ageing process.
In our Balsamico Vinegars range we offer high density only and all our Vinegars are produced in strict compliance and respect of tradition
In our range you can find only great quality Balsamico with different ageing; our youngest Balsamico is aged around 3 years up to the premium quality that is refined around 12 years .
BALSAMICO CRÈME
Our Balsamico Crème is the perfect choice to refine and decorate any dish. Verssatile and very easy to use. Ideal to garnish starters, rice and pasta dishes, as well as meat and fish dishes. A delicious condiment for cooked vegetables and crudité.Excellent with soft and aged cheeses. Simply delicious in combination with fresh fruit, creamy dessert and Ice Cream.
The PEARLS, small spheres of soft consistency, which contain a drop of the liquid product.
Similar to caviar in appearance A very innovative and original way to decorate the dishes and make them tastier. The Pearls represent an innovative and original way to serve a traditional Balsamico, typical of our gastronomic culture. They are small treasures of pleasure, to pamper both palate and spirit, with a strong and elegant impact, perfect for enhancing high-class cuisine . This product is pasteurized in order to grant a long shelf life.
Black Balsamic Pearls
Petko Karaivanov – Pepe, olive oil sommelier and technologist in the Greek olive oil company Aristeon
Трябва да знаете, че не всички маслини на пазара са здравословни. В намерението ни да сме полезни не само с истински зехтин, а изобщо с разнообразни неща свързани с маслината решихме да пишем за нещо много важно според нас, без да имаме претенции да сме медицински лица или прекалено осведомени.
ExtraVirgin.BG - магазин за бутиков зехтин Aristeon. Поредица видеоклипове за течното злато на о-в Закинтос
Просто, вкусно, здравословно! Аристеон маслиново масло получено при едновременно студено пресоване на местни маслини сорт коронейки с пресen гръцки ПОРТОКАЛ. Технологията е показана в сайта. Без добавени аромати. 100% натурален продукт. Силен природен антиоксидант. Несравнима добавка към салати, дресинг, риба, меса и други. След добавката на ПОРТОКАЛ този продукт не може вече да се нарече Екстра Върджин, въпреки всички показателите по-долу за такъв.
Екстра Върджин, Върджин и друг зехтин. Без да ва влизаме в детайли, които едва ли ще се разберат в този кратък анонс, отиваме направо в една от основните характеристики на маслиновите масла - киселинност. Или по-просто свободната мазнина в 100 грама чисто маслиново масло. Колкото е по-ниска киселинността, толкова е по-добър зехтина при достоверен етикет. Прочети нататък >>>
Цветът на солта от Закинтос, Здравословен БИО продукт и привилегия на успелите!
Зехтин, всичкият на пазара е истински, Екстра Върджин и студено пресован.Така ли е всъщност, спред Пепе? И защо има такава разлика в цените?
Знаем, че освен вкусен, истинският зехтин изобилства от скъпоценни съставки и употребата му е неразделна част от всеки здравословен начин на живот. Четете по-надолу за основните приложения, ползи и лечебни свойства на зехтина. Леченив със зехтин.
Какъв трябва да е цветът на зехтина. Зелен? Златист? Смарагдово-зеленият цвят на зехтина означава, че е добит от първите реколти, от все още неузрели и зелени маслини, набрани през октомври или ноември
Едно интервю на Цветелина Радославова.