Petko Karaivanov – Pepe, olive oil sommelier and technologist in the Greek olive oil company Aristeon
Трябва да знаете, че не всички маслини на пазара са здравословни. В намерението ни да сме полезни не само с истински зехтин, а изобщо с разнообразни неща свързани с маслината решихме да пишем за нещо много важно според нас, без да имаме претенции да сме медицински лица или прекалено осведомени.
ExtraVirgin.BG - магазин за бутиков зехтин Aristeon. Поредица видеоклипове за течното злато на о-в Закинтос
Просто, вкусно, здравословно! Аристеон маслиново масло получено при едновременно студено пресоване на местни маслини сорт коронейки с пресen гръцки ПОРТОКАЛ. Технологията е показана в сайта. Без добавени аромати. 100% натурален продукт. Силен природен антиоксидант. Несравнима добавка към салати, дресинг, риба, меса и други. След добавката на ПОРТОКАЛ този продукт не може вече да се нарече Екстра Върджин, въпреки всички показателите по-долу за такъв.
Екстра Върджин, Върджин и друг зехтин. Без да ва влизаме в детайли, които едва ли ще се разберат в този кратък анонс, отиваме направо в една от основните характеристики на маслиновите масла - киселинност. Или по-просто свободната мазнина в 100 грама чисто маслиново масло. Колкото е по-ниска киселинността, толкова е по-добър зехтина при достоверен етикет. Прочети нататък >>>
Цветът на солта от Закинтос, Здравословен БИО продукт и привилегия на успелите!
Зехтин, всичкият на пазара е истински, Екстра Върджин и студено пресован.Така ли е всъщност, спред Пепе? И защо има такава разлика в цените?
Знаем, че освен вкусен, истинският зехтин изобилства от скъпоценни съставки и употребата му е неразделна част от всеки здравословен начин на живот. Четете по-надолу за основните приложения, ползи и лечебни свойства на зехтина. Леченив със зехтин.
Какъв трябва да е цветът на зехтина. Зелен? Златист? Смарагдово-зеленият цвят на зехтина означава, че е добит от първите реколти, от все още неузрели и зелени маслини, набрани през октомври или ноември
What is the Balsamico from Modena and Regio di Emilia and why are the rates different?
Едно интервю на Цветелина Радославова.