Често задавани въпроси (FAQ)

Програма Лоялност

Целта й не е да изполваме парите ви, а наистина да ви облекчим!

Програмата дава възможност за комбиниране с приятели и съмишленици с афинитет към истинската храна. Тя стимулира покупката на по-голямо количество накуп, което пък води до по-ниски куриерски разходи, които както е тръгнало ще стават все по-високи.

1. Предплата за 400 лева и цена за всичко предлагано от сайта ни с отстъпка - минус 15%. Очакваме тази сума да бъде изразходена в рамките на една година в онлайн или физическия ни магазин.

2. Предплата за 600 лева и цена за всичко предлагано от сайта ни с отстъпка - минус 20%. Очакваме тази сума да бъде изразходена в рамките на две години в онлайн или физическия ни магазин.

Цената на куриерската услуга е изцяло за ваша сметка и затова препоръчваме пратката да е по-обширна. Не отваряйте обаче овкусените зехтини едновременно, добавката към Екстра Върджина скъсява годността при отворена бутилка.

Ваучърът (избягвахме умишлено тази грозна дума до сега) може да бъде върнат безусловно от нас по всяко време, но губите използваната до момента отстъпка, а остатъкът след калкулация ще бъде върнат веднага.

С просто око сметката изглежда следната при 5л. тенекия 115 лева- 20%= 92 лева или около 9 за литър.

Тази калкулация обезсмисля съвсем пълненето на багажници от Средиземноморието с неясни смеси, не само защото при нас получавате и най- високите зехтинови сертификати, а и защото темата за избор на зехтин приключва за цял живот, изключваме дегустационни количества, които със сигурност ще ви върнат отново при нас.

И не на последно място – с нормален бюджет може да си позволявате готварски импровизации и дори разхищение на истински Екстра Върджин.

При интерес изпратете реквизитите си тук noindiano@extravirgin.bg и очаквайте обратната ни връзка с първата поръчка по някой от тези два плана.Как да познаем качествения зехтин?

Като възпитате вкуса си да го разпознава. Етикетът не достатъчен, кисилинността до 0.8% /за Extra Virgin/ лесно се сваля по химичен път и ако не сте разумни, купувате едно голямо НИЩО. Задължително опитайте продукта. Всичко по темата зехтин може да бъде подменено с ментета, проби, медали, красиви бутилки и етикети, но за наша радост, ароматът и вкусът все още са недостижими за ГХИ /Глобална хранителна индустрия/. Потопете обилно късчей пресен, селски хляб, чиабата или препечена филийка в чинията със зехтин. Сдъвчете и веднага ще усетите горчивина, а малко по-късно, лютата нотка с множеството аромати. Ако един от първите два компонента липсва, маслото е третирано и е загубило от здравословните си качества. Ароматите пък трябва дълго да се съхранят в устата ви. Разбира се методът не е професионален, но пък е най-лесен. Иначе мирисът, лекото нагарачане /лесно се имитира/ при вкусване на зехтина, ароматите и остатъчното залютяване особено, говорят за истински продукт.

Какъв трябва да е цветът на зехтина: зелен, златист или друг?

Тук ще се позовем на блога на Пепе, защото изглежда че нещата не са съвсем ясни дори за хранителните експерти. Цветът на маслиновото масло може да е зелен' вариращ между зелен и златист от различна гледна точка или изцяло златист. Ранните маслини по - трудно се смилат и затова добивът на маслиново масло със зелен цвят е по - нисък. Ако всички изисквания са спазени, първото маслиново масло произведено през Октомври и Ноември е нарича Агурелио. То е по - горчиво, пикантно и натрапчиво на вкус. Извънредно здравословнно, с високи нива на антиоксиданти. Има своите фанатични привърженици сред клиентите. След 50 - 60 дни престой здравословните качества на това масло леко намаляват и се превръща в класическо Екстра Върджин маслиново масло. Цветът остава смарагдово зелен. По - късните вече узрели маслини придават златист цвят на маслиновото масло, и ако двата типа се смесят цветът варира в зависимост от обкръжаващата светлина. По - късните маслини придават на зехтина по - мек и сладък вкус. Както и да е, и при трите цвята маслиновото масло има еднакво добри хранителни свойства, зависи само кой вкус ви устройва. 

 

Кой е най - добрият зехтин: от Испания, Италия или Гърция?

Отговорът на този ъпрос е прост и може да бъде намерен в античните времена и и началото на цивилизацията. Има дори теории че древногръцките войни са водени за контрол върху маслиновите полета. Един воин е можел да изкара цял ден с храна само от две маслини. Италианци и испанци са просто по - добри търговци в Европа, САЩ и целия Свят, но най - добрият маслинов материал идва от Гърция. Това е нашето мнение. 

.

Трябва ли да готвим с истинско маслиново мсло или може и с по - нискокачествено?

Трябва да готвите с истинско маслиново масло ако цените здравето си. Истината че, че след термична обработка истиснкото маслиново масло губи част от качествата си, но тук идва най - важната част: не отделя канцерогенни вещества както правят останалите мазнини от растителен или животински произход. Истинското маслиново масло започва да дими след като започва промянав съставките си и това се случва при загряване 200 градуса Целзий. Имайте предвид, че повечето масла които се рекламират на пазара като Екстра Върджин са микс от различни типове и съдържанието на Екстра Върджин е не - повече от 30 %. Ниската цена не бива да ви подвежда: ако не може да си позволите истински зехтин, по - добре ползвайте качествено олио. 

 

 

Лесно ли се фалшифицира маслиновото масло?

По - лесно от хляба, млечните продукти и бирата. Много хора казват "Купувам си Екстра Върджин маслиново масло по 6 - 15 лева за литър". Веднага се сещаме за "Сухо бяло вино по 2.50 лева" в магазина отсреща. Вината от Нова Зеландия които много харесваме струват 25 лева за литър и също са наречени "Сухо бяло вино". Ок, всеки знае за себе си. Надяваме се някой ден регулационните органи да поправят тези нередности. Винаги правете връзката между вино и зехтин. 

 

Уникален по вкус и качество ли е продуктът който е представен?

Да го кажем така: уникалните неща са само изложените в музеите. Това е силно твърдение и не е за нас. Продуктът ни е ексклузивен и когато го опитате, се убеждавате че не може да го объркате с течността която возите в багажника след Средиземноморска екскурзия. 

Идва ми малко скъпо!?

Цената е справедлива за истинския продукт и въпреки, че вече е съразмерна с тези на ГХИ (глобална хранителна индустрия), разбираемо няма как да е същата. За съжаление обаче няма гаранции, че по високата цена означава по- високо качество на зехтина. Но все пак, няма как да очаквате на ниска цена да купите първокласен зехтин. Ако се замислите средно скъпа бутилка вино е около 15-20 лева, а бутилка специално вино е в пъти повече. Мислим, че на база тази логика е съвсем разумно е да отделите малко повече средства за специален зехтин като нашия. Освен това за разлика от виното, което ще бъде изпито за една вечер, зехтинът може да го ползвате месец/и напред. И накрая за добро или лошо, правилно или не - бедни и богати от хилядолетия вече не ядат една и съща храна.

Зехтин за ресторанти, ресторантски зехтин за готвене.

Продаваме зехтин за ресторанти да, трапезна разфасовка от елегантна и красива бутилка- 100мл. Калаена или стъклена. Предизивква силно любопитство и възторг от високото качество на продукта у клиента при вкусване и заливане. Край на нехигиеничните оливерници, особено в Ковид ситуацията и алтернатива от един от най- добрите Екстравърджин зехтини на Земята- Aristeon, о-в Закинтос, Гърция. Колкото е по- силен Брандът ви, толкова по- добра цена ще получите!

От 01.01.2018 в ЕК беше забранено използването на наливен зехтин по ресторантите заради огромните измами. Контролът, обаче е слаб и това почти никъде не се спазва. Дори и самата Гърция нерядко се прилива от туби в оригиналните шишенца от 100гр. за да се спазва уж наредбата. Шишето, по наредба трябва да е неразпечатано с ясен произход и характеристики и след като се използва бутилката задължително се изхвърля. Ако имате възможности за ТОП ресторанти изискавайте това! Няма да е прищявка, а ясно искане от кулинарен естет, който плаща прескъпо за удоволствието си.

За готвене в ресторанти ние предлагаме вторичния ни продукт Върджин в метални туби от 20.5 литра и удобните за готвача 5л. туби. Всички ресторанти в Закинтос, готвят и поливат с този зехтин. Да, на тубата не пише Екстра Въджин, но ако пък някой готвач или собственик на ресторант си мисли, че готви с Екстра Върджин, вероятно вярва и в Дядо Коледа. Цена при запитване по имейла с ориентировъчни количества и регулярност. Вече най- добрите в София готвят с нашия Върджин зехтин. Цената ще ви изненада приятно!

Важно е да знаете за нашия Върджин продукт, че практически може да се различи от Екстра Върджин само от познавач в тази материя. Разбира се полезните съставки вече са силно намалели.

 

Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас