Често задавани въпроси (FAQ)

Програма Лоялност

Целта й не е да изполваме парите ви, а наистина да ви облекчим!

Програмата дава възможност за комбиниране с приятели и съмишленици с афинитет към истинската храна. Тя стимулира покупката на по-голямо количество накуп, което пък води до по-ниски куриерски разходи, които както е тръгнало ще стават все по-високи.

1. Предплата за 300 лева и цена за всичко предлагано от сайта ни с отстъпка - минус 15%. Очакваме тази сума да бъде изразходена в рамките на една година в онлайн или физическия ни магазин.

2. Предплата за 600 лева и цена за всичко предлагано от сайта ни с отстъпка - минус 20%. Очакваме тази сума да бъде изразходена в рамките на две години в онлайн или физическия ни магазин.

Цената на куриерската услуга е изцяло за ваша сметка и затова препоръчваме пратката да е по-обширна. Не отваряйте обаче овкусените зехтини едновременно, добавката към Екстра Върджина скъсява годността при отворена бутилка.

Ваучърът (избягвахме умишлено тази грозна дума до сега) може да бъде върнат безусловно от нас по всяко време, но губите използваната до момента отстъпка, а остатъкът след калкулация ще бъде върнат веднага.

С просто око сметката изглежда следната при 5л. тенекия 115 лева- 20%= 92 лева или около 9 за литър.

Тази калкулация обезсмисля съвсем пълненето на багажници от Средиземноморието с неясни смеси, не само защото при нас получавате и най- високите зехтинови сертификати, а и защото темата за избор на зехтин приключва за цял живот, изключваме дегустационни количества, които със сигурност ще ви върнат отново при нас.

И не на последно място – с нормален бюджет може да си позволявате готварски импровизации и дори разхищение на истински Екстра Върджин.

При интерес изпратете реквизитите си тук noindiano@extravirgin.bg и очаквайте обратната ни връзка с първата поръчка по някой от тези два плана.Как да познаем качествения зехтин?

Като възпитате вкуса си да го разпознава. Етикетът не достатъчен, кисилинността до 0.8% /за Extra Virgin/ лесно се сваля по химичен път и ако не сте разумни, купувате едно голямо НИЩО. Задължително опитайте продукта. Всичко по темата зехтин може да бъде подменено с ментета, проби, медали, красиви бутилки и етикети, но за наша радост, ароматът и вкусът все още са недостижими за ГХИ /Глобална хранителна индустрия/. Потопете обилно късчей пресен, селски хляб, чиабата или препечена филийка в чинията със зехтин. Сдъвчете и веднага ще усетите горчивина, а малко по-късно, лютата нотка с множеството аромати. Ако един от първите два компонента липсва, маслото е третирано и е загубило от здравословните си качества. Ароматите пък трябва дълго да се съхранят в устата ви. Разбира се методът не е професионален, но пък е най-лесен. Иначе мирисът, лекото нагарачане /лесно се имитира/ при вкусване на зехтина, ароматите и остатъчното залютяване особено, говорят за истински продукт.

Какъв трябва да е цветът на зехтина- зелен, златист или друг? Шеговита препратка към ценния за нас другар, съратник и клиент П.А.

Тук ще се позовем на "Блогът на Пепе", защото оказа се тези неща не се познават дори от утвърдени кулинари. Цветът на зехтина може да е зелен, приливащ от зелено към златисто от различни ракурси на погледа и златист. Ранните неузрели маслини, при които добивът на зехтин е много малък придават зелен цвят на зехтина. Ако са спазени всички технологии, първият зехтин (октомври, ноември) се нарича Agourelaio. Той е по- горчив, лютив, ароматен или категоричен (както го определя Пепе). Изключително полезен е, с по- големи количества антиоксиданти. Има фанатични фенове. След като престои обаче 50-60 дена полезните му качества намаляват и вече се превръща в класически екстравърджин. Остава си смарагдено- зелен. По- късните, узрели вече маслини придават златист цвят на зехтина, а ако се смесят двете реколти, цветовете сякаш се приплитат в прозрачната бутилка в зависимост от светлината. По- късните маслини придават по- мек и сладък вкуса на зехтина. Иначе и трите цвята на екстравърджините са с абсолютно еднакви качества и е въпрос само на вкус кой ви допада повече. Един и същ цвят и вкус на зехтина целогодишно означава, че му "помагат".

Кой е най-добрият зехтин - испански, италиански или гръцки?

Отговорът е ясен и може да се потърси още в древността и зараждането на цивилизацията. Дори има теория, че древногръцките войни са били именно заради контрола на насажденията. Един войник тогава, можел да изкара деня само с две маслини в запас. Просто е, испанци и особено италианци са по-добрите търговци и в САЩ и по Европа и по-света, но основната суровина за повдигане на качеството е гръцки внос. Всяко друга позиция не е правилна, според нас.

Трябва ли да си готви с истински зехтин или може да се използва по-нискокачествен?

Трябва, ако цените здравето си. Истина е, че при температурно нагряване истинският зехтин загубва част от ароматните си, вкусови и здравословни качества, но тук идва най-важното в случая - при температурно третиране той не отделя вредните, канцерогенни съставки, които отделят почти всички други мазнини, независимо от растителния си или животински произход. Точката на димене на истинския зехтин, след достигането на която, той променя състава си и оксидира е над 200С. Имайте предвид, че повечето зехтини, описани като екстра върджин на пазара всъщност са смеси от масла от които истинският зехтин заема не повече от 30% от продукта. Ниската цена не бива да ви подлъгва и ако нямате възможност за истински зехтин, купете по- добре слънчогледов шарлан, той поне няма да е третиран.

 

Лесно ли се фалшифицира зехтина?

Малко по- лесно от хляба, млечните продукти и бирата. Някой казват: "Аз купувам "Екстра Върджин" на 6- 15 лева килото". Веднага се сещам обаче за "Бяло сухо вино" за 2.50 в отсрещната бакалия. Новозеландските вина, по които признавам си падам са по около 25 лева и на тях също пише "Бяло сухо вино". Все пак всеки си има глава на раменете, нали? Надявам се един ден регулацията да оправи и тази несправедливост. А аналог между виното и зехтина винаги трябва да се прави.

Дали продуктът, който представяте е наистина уникален по вкус и качество?

Уникалните неща според нас са в музеите, определението е много силно и не ни допада. Нашият продукт е изключителен и когато го вкусите, разбирате, че вече не е нужно да се подменя и пълни багажника със съмнителни течности при воаяжите из Средиземноморието.

Идва ми малко скъпо!?

Цената е справедлива за истинския продукт и въпреки, че вече е съразмерна с тези на ГХИ (глобална хранителна индустрия), разбираемо няма как да е същата. За съжаление обаче няма гаранции, че по високата цена означава по- високо качество на зехтина. Но все пак, няма как да очаквате на ниска цена да купите първокласен зехтин. Ако се замислите средно скъпа бутилка вино е около 15-20 лева, а бутилка специално вино е в пъти повече. Мислим, че на база тази логика е съвсем разумно е да отделите малко повече средства за специален зехтин като нашия. Освен това за разлика от виното, което ще бъде изпито за една вечер, зехтинът може да го ползвате месец/и напред. И накрая за добро или лошо, правилно или не - бедни и богати от хилядолетия вече не ядат една и съща храна.

Зехтин за ресторанти, ресторантски зехтин за готвене.

Продаваме зехтин за ресторанти да, трапезна разфасовка от елегантна и красива бутилка- 100мл. Калаена или стъклена. Предизивква силно любопитство и възторг от високото качество на продукта у клиента при вкусване и заливане. Край на нехигиеничните оливерници, особено в Ковид ситуацията и алтернатива от един от най- добрите Екстравърджин зехтини на Земята- Aristeon, о-в Закинтос, Гърция. Колкото е по- силен Брандът ви, толкова по- добра цена ще получите!

От 01.01.2018 в ЕК беше забранено използването на наливен зехтин по ресторантите заради огромните измами. Контролът, обаче е слаб и това почти никъде не се спазва. Дори и самата Гърция нерядко се прилива от туби в оригиналните шишенца от 100гр. за да се спазва уж наредбата. Шишето, по наредба трябва да е неразпечатано с ясен произход и характеристики и след като се използва бутилката задължително се изхвърля. Ако имате възможности за ТОП ресторанти изискавайте това! Няма да е прищявка, а ясно искане от кулинарен естет, който плаща прескъпо за удоволствието си.

За готвене в ресторанти ние предлагаме вторичния ни продукт Върджин в метални туби от 20.5 литра и удобните за готвача 5л. туби. Всички ресторанти в Закинтос, готвят и поливат с този зехтин. Да, на тубата не пише Екстра Въджин, но ако пък някой готвач или собственик на ресторант си мисли, че готви с Екстра Върджин, вероятно вярва и в Дядо Коледа. Цена при запитване по имейла с ориентировъчни количества и регулярност. Вече най- добрите в София готвят с нашия Върджин зехтин. Цената ще ви изненада приятно!

Важно е да знаете за нашия Върджин продукт, че практически може да се различи от Екстра Върджин само от познавач в тази материя. Разбира се полезните съставки вече са силно намалели.

 

Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас