Здраве

Нека обобщим някои предимства на истинския Екстра Върджин зехтин:

1. Истинският зехтин Екстра Върджин има много приятен, леко пикантен и приятен вкус. Все повече хора по целия свят непрекъснато откриват полезните му ефекти.

2. Мононенаситените мастни киселини, които присъстват в големи количества в маслиновото масло, особено при заместване на наситени мастни киселини, спомагат за намаляване на теглото. Консумацията на зехтин помага за разграждането на мазнините през собствените мастни клетки на тялото, спомага за изчистване на коремните мазнини и също така за регулиране на инсулина.

3. Мононенаситените мастни киселини в комбинация с антиоксидантите на зехтина помагат за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания, диабет и някои видове рак, като същевременно стимулират имунната система и по този начин спомагат за дълголетието.

4. Проучванията показват, че диетите, богати на мононаситени мастни киселини (съдържащи се в зехтин), могат да предотвратят нарушените когнитивни функции на мозъка, свързани със стареенето и да допринесат за предотвратяване на заболявания като болестта на Алцхаймер.

5. Зехтинът съдържа витамини A, D, E и K , които спомагат за защита от свободни радикали и окисляване на клетките, които могат да доведат до преждевременно стареене (по същата причина Екстра Върджин зехтинът е основна съставка в много маски за красота, не само за лицето, но и за косата, ноктите и цялото тяло).

6. Изследванията показват, че консумацията на Екстра Върджин зехтин по време на бременност може да подобри психомоторните рефлекси на бебето и да му осигури ползи за развитието.

7. Екстра Върджин зехтинът може да действа като естествено болкоуспокояващо и съдържа вещества, които имат противовъзпалително действие.

8. Екстра Върджин зехтинът подобрява кръвообращението и улеснява дишането . Увеличеният приток на кръв в комбинация с противовъзпалително действие пък спомага за намаляване на симптомите на много заболявания, например астма .

9. Екстра Върджин зехтинът съдържа високи нива на антиоксиданти, включително полифеноли, витамин Е, каротеноиди и хлорофил. Антиоксидантите са ключът към повишаване на имунната система и защитата на организма. Това също намалява високото кръвно налягане.

10. И накрая, тя съдържа Ω3 мастни киселини, ползите от които безспорно са подобряване защитата на организма.

Очевидно е, че ежедневната консумация на Екстра Върджин зехтин оказва положително влияние върху човешкото здраве, качеството на живот и дълголетието. Екстра Върджин зехтинът трябва да бъде в основата на всяка диета, а не само на средиземноморската.